Kinderen

Afhankelijk van de hulpvraag en wensen van ouder en kind, kan er voor de volgende behandelingen gekozen worden:

  • ontspanningsmassage
  • metamorfose massage
  • kinesiologie

Ontspanningsmassage:

Met warme olie wordt je kind heerlijk op een een hele rustige manier gemasseerd. Bij kinderen gaat het niet perse om gespannen spieren, maar vooral om een gespannen hoofd! Reden dus om het kind weer heelijk in zijn of haar velletje te krijgen door een rustige massage

Aroma massage:

Massage met eterische olie kan ook heel mooi bij kinderen. Bij kinderen is de dosering lager. Heeft uw kind last van spanning, of kan het niet zo goed in slaap komen, is het erg verkouden of mag het gewoon iets meer ontspannen. Denk dan ook eens aan een aroma massage. Vermeld bij het maken van de afspraak de hulpvraag zo helder mogelijk.

Metamorfose massage:

Voor de volledige uitleg verwijs ik je naar het tabblad massage waar de metamorfose massage staat beschreven. Voor een kind moet je denken aan de tijd van conceptie tot geboorte. Waar liep je als moeder tegen aan, heb je veel stress ervaren tijdens de zwangerschap? Weet dat alles wat jij ervaren hebt, overgegaan is op je kind. Heb je veel verdriet gehad omdat een dierbaar persoon is overleden tijdens de zwangerschap, heb je een stressvolle verhuizing gehad, wist je tijdens de zwangerschap niet zo goed keuzes te maken……. allemaal zaken die rechtstreeks overgegaan zijn op je kind. Dit is uiteraard niet “jouw fout” het is gewoon zoals het leven is. Maar je kind kan hier wel degelijk last van hebben.

Het is stress of gedrag wat niet van het kind is en dus ook los gelaten mag worden. Is je kind bang, moe, futloos, te hyper, huilerig, maar kun je het niet goed duiden? Probeer dan eens een metamorfose massage. Ik heb hier echt al prachtige resultaten mee geboekt. Kinderen ervaren het als heeeeeeeerlijk!

Kinesiologie:

Kinderen lopen vaak vast omdat ze hun lijf of emoties niet begrijpen. Door middel van Kinesiologie of massage komt het kind beter in zijn of haar lijf.

Kinesiologie speciaal voor kinderen

Herken je het dat je kind moeilijkheden ondervind bij het leren op school, met name lezen en schrijven, is je kind steeds zo moe, boos of verdrietig?

Leerproblemen herkennen en overwinnen met Educatieve kinesiologie.

Klachten die gerelateerd zijn aan stress situaties die ontstaan wanneer een kind (en volwassene) belemmerd wordt in zijn eigen stijl van leren. Stress zorgt ervoor dat je niet tot je volle bloei kunt komen. Door speciale kinder kinesiologie ontdekken we waar de stress zit en hoe we deze kunnen omzetten in kracht.

Bij edu kinesiologie zijn beweging en leren met elkaar verbonden. Verschillende technieken en oefeningen worden gebruikt om leerproblemen, emotionele uitdagingen en coördinatieproblemen aan te pakken.

Doel: Ontwikkeling van betere focus, concentratie, geheugen en algemene cognitieve vaardigheden.

14 spierenbalans:

Om kennis te maken kunnen we een 14 spieren balans of quick fix doen. Met deze balans zorgen we ervoor dat alle meridianen weer goed gaan stromen. Je kind zal hier al veel effect van ondervinden en went zo aan het testen met spieren. Vaak is dan de overstap naar een kinesiologie sessie makkelijker.

Kinesiologie sessie:

Heb je een duidelijke hulpvraag dan gaan we een echte sessie in. De sessies voor kinderen zijn speels en actief. Gaat het om problemen met lezen, mag u zelf een boekje meenemen als u dat wil. Liever iets te eenvoudig dan iets te moeilijk.

Toen ik met mijn zoon voor een sessie ging, was ik enorm verrast door het effect van de ogenschijnlijke simpele behandeling. Mijn zoon ervaarde het als heel erg leuk en hij is na de sessie van E3 naar E6 gegaan met lezen!!! Dit alleen omdat zijn rechter en linker oog niet goed samenwerkte. Je moet je voorstellen wat een stress het voor een kind is als het (in dit geval) een linker oog heeft wat hard zijn best doet, terwijl het rechter oog maar een beetje zit te chillen….. Dan moet je dus met je linker oog de hele regel af (normaal neemt het rechter ook het in het midden over) en vervolgens weer de volgende zin vinden. Dit geeft al voldoende stress, maar dan moeten ze ook nog eens hardop lezen……. Nou ja, dan gaat de snelweg tussen je linker en rechter hersenhelft dicht en is het stotteren geblazen. Na deze behandeling was dit probleem bij onze zoon over…. je kunt je voor stellen wat een opluchting dat was. Wij corrigeren met kinesiologie geen afwijkingen in sterkte van het oog, maar ook hier gaat het om de spierspanning van de oogspieren.

Het kan uiteraard om lezen gaan, maar ook rekenen of fysieke uitdagingen als struikelen bijvoorbeeld. Kinesiolgie is de leer van bewegen. Dus als er ergens een kink in de kabel zit, kan je kind niet voluit leren. Dat is toch eewig zonde! Lang leven Edu kinesiologie.

Een onvergetelijke ervaring!